Ragout ( Riport Ajam ragout)

Ragout andere stijl, dat is de letterlijke vertaling van Riport Ajam Ragout. Nederlanders eten ragout altijd met een bladerdeeg bakje. De Indische gemeenschap een ragout ook met rijst. Dit recept kan zowel met een bladerdeeg bakje maar ook met rijst gegeten worden. Het is heerlijk om een keer ragout te eten buiten je boekje. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Onderstaand recept is voor 5 personen als je het met rijst eet. Wordt het gegeten als ragout dan is het voldoende voor 8 personen.

ragoutIngrediënten:
– 1 kip ± 1200 gram
– 1 ons mager gehakt
– 1 ui fijngesneden
– 1 ons champignons
– 1 eetlepel citroen sap
– 1 eetlepel bloem
– 1 theelepel nootmuskaat
– zout
– peper
– margarine
– ½ liter bouillon

Bereiding:
Maak van het gehakt kleine balletjes kruid het gehakt eerst een beetje met wat peper en zout. kook de hele kip ± 1 uur gaar in de bouillon De laatste 10 minuten kook je de gehaktballetjes mee in de bouillon. Bewaar de kippenbouillon. Als de kip eenmaal gaar is gekookt snij dan het kippenvlees in blokjes. Leg de kip stukjes en de gehaktballetjes even apart.

Boen dan de champignons schoon en snij deze in vieren. Maak dan van wat margarine, bloem en bouillon een saus (roux).

Fruit dan de ui in wat margarine. Als de ui een beetje heeft gebakken ( niet laten aanbranden) dan kan de mengsel van de bloem, bouillon en margarine hierbij. Roer dit goed om. Maak dit geheel af met de kruiden.

Als laatste gaan de kip stukjes, gehaktballetjes en de champignons erbij. Laat dit alles op een klein vuurtje zo’n 20 minuten doorsudderen. Blijf wel steeds om de 8 minuten even roeren zodat je zeker weet dat het niet aanbrand.
Serveer dit met heerlijke witte rijst!


Leave a Reply