Loempia

Er zijn veel variaties te over voor gebruik van loempia’s. De loempiavellen zijn hetzelfde als pangsit vellen, dus ook te koop bij de toko’s. Alleen laat u de vellen heel en de inhoud is iets anders. In Indonesië noemen we het loempia goreng wat betekend gebakken loempia.

LoempiaBenodigdheden:
– 2 á 3 varkenslappen of half pond gehakt
– zout
– peper
– nootmuskaat
– 1 1/2 ons gepelde garnalen
– 2 ons taugé
– fijn gesneden prei
– selderie
– mespunt ketoembar
– 1 grote ui fijn gesneden
– 1 teentje knoflook (fijn gesneden)
– trassi (klein stukje)
– mespunt vetsin
– sla olie
– frituur olie
– loempia vellen

Bereiding:
Het vlees van te voren in smeren met zout, peper, nootmuskaat en een mespuntje ketoembar. Laat dit minimaal 2 uur intrekken. Snij dan het vlees in reepjes en leg apart.

De taugë wassen en de groente schilletjes verwijderen. U fruit in wat slaolie een stukje trassi, knoflook en de ui met al het groenten daarna maakt u het op smaak met zout, peper, nootmuskaat en vetsin. De gepelde garnalen en het vlees wordt ook toegevoegd.
U bakt dan 2 à 3 eieren als omelet en snijdt deze in kleine reepjes.

Als alles goed gaar is, laten afkoelen, en doe de reepjes gesneden ei erbij en roer goed om. Leg op het vel een paar lepels van de gevormde brei en vouw het vel dicht, na wat ingesmeerd te hebben met wat water of melk, net als de pangsit dus.
Bak de loempia’s in hete olie knapperig bruin. Serveer met een saus naar smaak.

Tips:
Gebruik het vlees wat u het lekkerste vind. Kip kan ook goed gebruikt worden in een loempia.
Als variatie op groente kan er ook een wortel in of witte kool. Door zelf te variëren wordt het iedere keer een andere lekkere smaak sensatie.


Leave a Reply