Indische Gestoomde Cake (Rotti Kukus)

Rotti Kukus is een Indische gestoomde cake. Men maakt er allerlei verschillende kleuren en vormen van dat kan door middel van kleurstof voor voedsel.

rotti kukusBenodigdheden:
– Kleine rijststomer
– 2 kopjes Honing zelfrijzend bakmeel
– 1 kopje patent bloem
– 1 kopje fijne basterdsuiker
– 2 pakjes vanillesuiker
– 3 grote eieren
– 1 kopje 7 Up

Bereiding:
Mix in een diepe kom de drie eieren, vanillesuiker en basterdsuiker, totdat het geheel goed romig is.

Voeg dan het meel, de bloem en de 7 Up toe. Mix het geheel verder tot een luchtige massa.

Intussen heeft u de gaatjes van de pan van binnen voorzien van aluminiumfolie en wel over de gehele binnenkant. In de onderste pan heeft u ruim water aan de kook gebracht (denk erom, dat het water de bovenste pan niet mag raken).

Indien het water kookt, vuur kleiner zetten, maar het water wel aan de kook houden. Giet het beslag in de gaatjes pan op het folie, doe het deksel erop en laat 1 uur stomen.

Neem na 1 uur de deksel eraf en prik er met een satéstokje op enkele plaatsen in. Is het stokje droog, dan is de Rotti Kukus klaar. Doe het vuur uit en haal het folie met Rotti Kukus eruit en laat het afkoelen. Wees wel voorzichtig want het is er heet.

Snijdt de Rottie kukus dan in plakken en smeer in met boter of margarine. NB. Het water zal tijdens het koken verdampen, kijk daarom om het kwartier in de onderste pan en doe er dan heet water bij indien nodig.


Leave a Reply