Garnalen met jonge peultjes ( Sambal Goreng Udang Capri)

Sambal goreng udang capri is een lekkere roerbak maaltijd die binnen een handomdraai gemaakt is. Je kan dit gerecht combineren met rijst of met noedels. De kooktijd bedraagt echt niet meer dan 20 minuten. Door de toevoeging van de oosterse ingrediënten is het een heerlijke afwisseling van de bereiding van garnalen.

garnalen met peultjesBenodigdheden:
– 1½ ons gepelde garnalen
– 2 in stukjes gesneden tomaten
– halve fijngesneden prei
– ½ pond jonge peultjes
– kopje melk (of santen)
– zout
– peper
– nootmuskaat
– 2 fijngesneden uien
– 1 teentje fijngesneden knoflook
– klein stukje trassi

Bereiding:
Spoel de garnalen en laat ze in een vergiet uitlekken. Verwijder ook meteen het darmkanaal. Ontdoe de peultjes van hun steeltje en was ze. Laat deze dan ook uitlekken in een vergiet.

Fruit dan in wat olie de uien, knoflook en trassi. Zodra deze vermengd zijn met elkaar doe je de tomaat, prei en santen erbij. Laat dit op een klein vuur ± 10 min doorsudderen tezamen met de peultjes.

Na 10 minuten roer je het even goed om en kan je als laatste de garnalen toevoegen roer alles nog eens goed door elkaar. Garnalen hebben een korte tijd nodig om gaar te worden dus na 3 á 4 minuten is het klaar. Dien dit warm op en serveer met witte rijst of noedels.

Tip:
– Santen kunt u zelf maken van fijne gedroogde kokos vermeng met water die u dan uitknijpt en het sap gebruikt.
-U kunt aan witte rijst een apart smaakje geven door er een paar blaadjes daun purut in te doen tijdens het koken van de rijst.


Leave a Reply