Babi Pangang

Babi pangang is een heerlijk chinees-Indisch recept. De letterlijke vertaling is geroosterd varkensvlees. Je kan het combineren met bijna alle groenten soorten. Door het gebruik van typische Indische kruiden krijgt het vlees een volle smaak.

Babi_Pangang2Benodigdheden:
– 1 pond magere speklappen
– 2 thee lepels Djahé
– 2 teentjes knoflook (geperst)
– peper
– zout
– nootmuskaat
– 2 uien fijn gesneden
– margarine
– halve witte kool ( fijn gesneden)
– 2 theelepels koenjit

Bereiding:

Snij de speklappen in plakjes of reepjes. Vervolgens marineer je het vlees met de bovenstaande kruiden. Het vlees wordt dus gemarineerd met de 2 theelepels djahé, geperste knoflook, peper, zout en nootmuskaat. Verwarm de oven voor. Snij dan de uien fijn en fruit deze in de margarine. Daarna kan het gemarineerde varkens vlees erbij en bak deze dan tot het gaar en bruin is.

Vervolgens Leg je het vlees en ook het gebakken uien mengsel in een vuurvaste schaal en plaats je het in de oven. Zodat het vlees lekker krokant wordt. De kool is ter versiereing en direct mooi als groente te consumeren. Deze kook je in een kleine pan met 1 kopje azijn en wat zout en peper gaar. Tijdens het koken 2 theelepels koenjit toevoegen. Is de kool gaar laat deze dan goed uitlekken.

Drapeer de kool op een bord en daarover heen de Babi Pangang. Serveer met witte rijst.


Leave a Reply