Garnalen gerecht (Udang Godok)

Garnalen zijn om veel verschillende manieren te maken. Pittig, met tomatensaus, met kerriesaus of gewoon naturel. Onderstaand recept is weer een heerlijke variatie op de bereiding van lekkere verse garnalen. De Indische benaming is Udang Godok.

shrimp1Ingrediënten:
– 1 pond grote garnalen (steur)
– 2 ons taugé
– peper
– zout
– nootmuskaat
– 1 bleekselderij
– 1 grote ui
– 1 teen knoflook
– 1 rode of groene paprika naar keus
– 200 gram champignons
– 15 gram margarine
– ¼ liter bouillon (van 2 blokjes)

Bereiding:

Begin als eerste met alles wassen en voorsnijden. De taugé schoonmaken en wassen en laten uitlekken in een vergiet. Snij dan de bleekselderij in kleine stukjes. De ui en het teentje knoflook snij je fijn. De paprika snij je ook in reepjes of in blokjes net wat je mooier vindt. Borstel de champignons en snij deze in plakjes.

Smoor in de margarine de knoflook en de ui. Vervolgens gaat de bleekselderij en de paprika er ook bij. Zodra de bleekselderij iets zacht is kunnen de gesneden champignons erbij. Smoor dit alles zo een 2 minuten.

Vervolgens de garnalen met zout, peper en nootmuskaat naar smaak in de pan doen. Bak dit een kleine minuut mee en daarna gaat de bouillon erbij ± 5 minuten op een klein vuur laten sudderen.

Na 10 minuten is zijn de garnalen wel gaar en kan de taugé erbij. Doe het vuur iets hoger en roer goed om. Het gerecht is nu klaar!
Serveer met reepjes ei, sambal en witte rijst!


Leave a Reply